blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG tohm4
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Tohm4



Nyko Zoom
pridal Tohm4 8.3. 2012 o 14:59



Veľa ľudí majúcich doma Kinect často naráža na problém: pred hraním (a to hlavne vo dvojici), vás senzor poprosí, aby ste trochu upratali a vytvorili si hernú plochu až do vzdialenosti 1.8m od Kinectu. To sa ľahko povie, no ťažšie vykoná, najmä ak sa s vaším 40kg gaučom ťažko hýbe a konferenčný stolík proste nemáte kam posunúť. Problémy zažívajú teda hlavne hráči s menšími obývačkami, napr. keď počas oslavy chcete zapnúť Kinect a musíte slušne požiadať známu, nech nachvíľu na tom stole netancuje, že to musíte posunúť.

 

Prestavanie nábytku v celej oývačke môže byť celkom otrava a nábytok bude zrazu zaberať priestor tam, kde predtým nie. Hranie by malo byť o zábave a nie o premýšľaní nad novým designom vášho bytu/domu.

 

 

 

 

 

No vždy je pre pohodlné hranie nutné, aby si hráč/i udržiavali od senzoru dostatočný odstup, inak bude Kinect ťažšie snímať pohyb a upozorní vás, aby ste dali trošku spiatočku. Občas sa to stane v menej príhodnej chvíli a sústredenie na divokú pasáž v Kinect Adventures ide dokelu.

 

Firma Nyko preto prišla s riešením pre menšie domácnosti, ktorým je jednoduchý Zoom. Ide o "plug ´n´ play" zariadenie, ktoré sa ľahko na senzor nasadí a šošovkám Kinectu upraví zorný uhol. Tým zníži vzdialenosť, ktorú musia hráči dodržať, až o 40%. Z toho teda vychádza, že si v pohode zahráte, aj keď od telky stojíte asi meter. Niektorí ľudia sa sťažujú na slabšiu citlivosť senzora a vyššiu odozvu pri použíti Zoomu, no ja som tento problém nezaznamenal (záleží to tiež od danej hry a jej náročnosti na snímanie rýchlych pohybov).

 

Nyko Zoom mám, pretože nemám pred telkou žiadnu extra plochu a určite ho odporúčam všetkým hráčom, čo nechcú strácať čas pred hraním. Za cenu asi 27 eur to určite stojí. Takto môže zábava prebiehať úplne nerušene a na párty môžete tancovať pred Kinectom a kľudne aj na konferenčnom stolíku, s ktorým nemusíte ani pohnúť.



Prístupov 4413
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Nyko Zoom
[ 8.3.2012] (príspevkov 0)
DLC Endor pre SW: FU2
[ 18.1.2012] (príspevkov 1)